Skallet Jesus forvirrer anglikanere

London- KI (CWN) - Et nytt glassmaleri av Jesus uten skjegg og fullstendig skallet forvirrer lokalbefolkningen i den lille fiskerbyen Whitby i North Yorkshire. Alan Davis, som har laget vinduet i den anglikanske kirken St. Hilda's i Whitby, sier at han har villet avbilde "gjenfødt" Kristus etter oppstandelsen. "Jeg ønsket et bilde som viste en ny begynnelse", sier han til Sunday Telegraph. "Når man tenker på oppstandelsen, tenker man på en ny fødsel, og å avbilde en skikkelse med skjegg og hår syntes litt irrelevant. Skikkelsens skallethet antyder en ren form. Det er som å bli født på nytt".

Den anglikanske presten Michael Saward ved St. Paul's Cathedral sier at bilder av en skjeggløs Kristus har eksistert fra romersk tid, men han har aldri sett en skallet Kristus. "Det avgjørende spørsmålet er hvem denne mannen er, ikke hvordan han ser ut, så jeg har ikke noen problemer med dette glassvinduet", sier han. "Men jeg ser egentlig ikke poenget med å gjøre Kristus skallet, siden det er få menn på 30 år som har mistet håret fullstendig".

Whitby var stedet hvor den hellige Hilda innkalte den store synoden på 500-tallet som innførte romersk katolisisme til fordel fr eksisterende keltisk praksis. Byen er også åsted for Bram Stokers gotiske roman Dracula.

Catholic World News 3. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 13.01.2000, sist endret 13.01.2000 - 11:28