Den salige Faustina helligkåres 30. april?

Vatikanet- KI (CWN) - Den italienske avisen Il Messaggero meldte 5. januar at helligkåringen av den salige Faustina Kowalska vil finne sted den 30. april, første søndag etter påske. Vatikanet har ikke offisielt bekreftet datoen. Den polske nonnen døde av tuberkulose i 1938, 33 år gammel. Datoen vil falle sammen med festen for Guds miskunn - en fromhet inspirert av Faustina.

Den 20. desember 1999 ble det anerkjent et mirakel på hennes forbønn, og dermed er veien klar for helligkåring. Prefekten for Kongregasjonen for helligkåringer, erkebiskop Jose Saraiva Martins, sier til det romerske nyhetsbyrået I Media at datoen 30. april "ikke er umulig". Men han la raskt til: "Ingen ting er offisielt ennå".

Il Messaggero spår at strømmen av pilegrimer som kommer til helligkåringen, vil overstige de tidligere rekordantallene: de 300-000 som kom til saligkåringen av Msgr Josemaría Escrivá, grunnlegger av Opus Dei, i mai 1992, og de 500.000 som var til stede ved Padre Pios saligkåring i mai 1999. Guds miskunn spiritualiteten har inspirert grupper over hele verden, noe som har skapt en uvanlig sterk interesse for Faustinas sak. I byen Lagiewniki utenfor Kraków hvor Faustina døde, bygges det nå en enorm helligdom viet til Guds miskunn. Den planlegges åpnet i 2002 og vil romme 7.000 troende.

Catholic World News 5. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 14.01.2000, sist endret 14.01.2000 - 14:33