Jomfru Marias verdensomseiling ender i Nasaret

Vatikanet- KI (Zenit) - Statuen Vår Frue av Nasarets valfart endte i Det hellige Land i går. Hennes lange reise begynte i Nasaret den 8. mars 1998 i anledning den internasjonale kvinnedagen. Den bemerkelsesverdige statuen, som viser en svært ung og gravid Maria, ble laget av skulptøren Gregory Misner og kronet av pave Johannes Paul II. I de siste to årene har statuen blitt æret i 35 land rundt om kring i verden av millioner av troende i forberedelsene til det store jubileet i år 2000.

Statuen kom til Betlehem den 24. desember til åpningen av Det hellige år. Etter en kort stopp i Jerusalem kom statuen endelig "hjem" til Nasaret, i følge kapusinerpateren Giovanni Maria Leonardi, som organiserte den verdensomspennende Mariavalfarten. Etter å ha deltatt i gårsdagens konsekrasjon av Nasaret og hele Det hellige Land til Marias uplettede Hjerte, vender p. Leonardi tilbake til sitt kloster i Italia for å skrive en bok om reisen rundt i verden med Mariastatuen. Høydepunktene fra valfarten blir samlet på en video.

Zenit 10. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 14.01.2000, sist endret 14.01.2000 - 14:33