Bispedømmets prosess avsluttet for 23 martyrer

Madrid - KI (Zenit) - Hjelpebiskop Eugenio Romero Pose av Madrid presiderte tirsdag over avslutningsseremonien for bispedømmets prosess med å erklære martyriet til 22 medlemmer av kongregasjonen Oblatmisjonærer av Den uplettede Maria samt legmannen Candido Castán San José. I tillegg til hjelpebiskopen, som var kardinalerkebiskopens delegat, ble seremonien også presidert over av den biskoppelige delegat for saligkåringer, Ricardo Quintana.

Disse 23 personene ble drept den 22. juli 1936. Den dagen trengte en gruppe bevæpnet milits seg inn i seminarhuset i Pozuelo og erobret klosteret. Den kvelden, etter å ha mottatt absolusjon "in articulo mortis" (i dødens øyeblikk) fra pater superior, døde 7 av ordensfolkene. Senere steg antall døde ordensfolk til 22, i tillegg til en legmann.

Zenit 12. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 20.01.2000, sist endret 20.01.2000 - 14:20