Opprørere løslater hundrevis av barnesoldater

Roma - KI (KAP/Zenit) - I det vestafrikanske landet Sierra Leone har opprørerne de siste dagene sluppet fri flere hundre barnesoldater, som har kjempet i geriljaens rekker i årevis. De er tatt imot i sentre som er etablert av Caritas i Lungi og Port Loko i bispedømmet Makeni. Biskop Giorgio Biguzzi av Makeni uttrykte sin glede overfor misjonsnyhetsbyrået MISNA. Bare i Kabala, ca ti mil nord for Makeni, er 260 barn løslatt av geriljaen. Nå gjelder det "for alltid å befri disse unge ofrene for angsten og for en fremtid fylt av død".

Løslatelsen av barnesoldatene var et første krav til opprørerne fra det interreligiøse rådet i Sierra Leone for å ta opp fredsforhandlinger. Også Vatikanet har med ettertrykk gått inn for en løslatelse av barnesoldatene og til og med utarbeidet betingelser for en "frikjøping". På Barnas jubileum i Det hellige år den 2. januar i Peterskirken deltok ti av disse unge fra det krigsherjede vestafrikanske landet. De var kjøpt fri fra opprørernes makt av biskop Biguzzi, som også deltok i seremonien.

Kathpress 13. januar og Zenit 14. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 20.01.2000, sist endret 20.01.2000 - 14:20