Johannes av Ávila foreslås som kirkelærer

Madrid - KI (Zenit) - Den spanske bispekonferansen har sendt en anmodning til Den hellige Stol og bedt pave Johannes Paul II om å utnevne den hellige Johannes av Ávila til kirkelærer. Biskopene viser til den hellige som en modellfigur for den nye evangeliseringen i hans arbeid som kateket og pioner innen utdanning og kulturell pastoral omsorg, men også på grunn av hans omsorg for kall, hans fremragende liv i fattigdom og bønn. I sine prekener og skrifter understreket Johannes av Ávila kristendommens sakramentale dimensjon, spesielt eukaristien.

Johannes av Ávila grunnla et universitet og mange skoler i tillegg til tre sentre for etterutdanning av presteskapet. I tillegg skrev han en original katekisme på vers, som var så suksessfull "at jesuittene brukte den i sine skoler; den var i bruk i størstedelen av Spania, spesielt i Amerika og til og med i Afrika", understreker bispekonferansen.

Zenit 14. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 20.01.2000, sist endret 20.01.2000 - 14:20