Paven mottok delegasjon fra de finske kirkene

Vatikanet - KI (KAP) - Dagen før den økumeniske åpningen av Den hellige dør i den romerske basilikaen San Paolo fuori le Mura mottok pave Johannes Paul II en delegasjon fra de ulike kirkene i Finland i audiens. Gangen gjennom de hellige dører kan være et skritt mot kristen enhet, sa paven i en kort tale. Han betegner det felles besøket fra ortodokse, lutheranere og katolikker som svært løfterikt for økumenikken.

Den ortodokse erkebiskopen for Karelen og hele Finland, Johannes (Rinne), betegner feiringen og møtene i Roma som svært viktige for økumenikken. Likevel finnes det fortsatt problemer og vanskeligheter mellom de ulike kirkene. Særlig omstridt er pavens stilling, men også på dette området er det "stort håp". "Jeg ønsker personlig som ortodoks at man mer og mer vil forstå betydningen av den gamle apostoliske tradisjon", sier overhodet for de rundt 60.000 ortodokse i Finland.

Lutheranerne utgjør med 85% det store flertallet av de 5,1 millioner finner. Antallet katolikker er bare et par tusen.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 20.01.2000, sist endret 20.01.2000 - 14:20