Vatikanet trekkes inn i Elian-saken?

Havanna - KI (KAP) - Kuba vil trekke inn Vatikanet i striden om den kubanske flyktningegutten Elian Gonzales. Den kubanske utenriksministeren Felipe Perez Roque sa søndag til journalister at han ville forelegge saken for Vatikanet. Kort før avreisen til et tidagers besøk i Europa sa han at han også vil ta opp saken i andre europeiske land.

Den 6-årige Elian var den eneste som overlevde da en båt med flyktninger fra Kuba til USA sank. Blant de som druknet, var hans mor og stefar. Elian ble reddet av den amerikanske kystvakten og ble tatt i forvaring av slektninger i Miami i Florida. De vil nå beholde gutten i USA.

Men gutten var kidnappet fra sin far, som hadde foreldreretten, og både han og Kubas president Fidel Castro snakker om en bortføring. Også Den katolske kirke på Kuba har gått inn for at gutten får reise hjem.

Innvandringsmyndighetene i USA har avvist en asylsøknad for gutten fra hans slektninger. Men fristen for å sende ham tilbake til faren ble forlenget etter klage fra slektningene. I Kuba og USA har det i de siste ukene vært flere demonstrasjoner for og mot at gutten skal få bli i USA.

Pave Johannes Paul II mottok mandag den kubanske utenriksministeren i privataudiens, men det er ikke offentliggjort noe av innholdet i samtalen. Den 34-årige Perez ble i mai i fjor overraskende utnevnt til utenriksminister på Kuba, og han er nå på sin første Europareise.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 20.01.2000, sist endret 20.01.2000 - 14:20