Undersøkelser av anti-katolsk diskriminering

Edinburgh - KI (CWN) - Regjeringen i Skottland annonserte lørdag planer om utnevne en kommisjon for å undersøke påstander om diskriminering av katolikker og andre religiøse grupper i Skottland. Dette kommer etter at den skotske komponisten James MacMillan, som skrev fanfaren til åpningen av det nye skotske parlamentet, i fjor hevdet at landet var fullt av anti-katolske følelser.

Kommisjonen skal undersøke om forskjeller mellom religioner har noen betydning for den enkeltes type jobb og muligheter i livet. MacMillan ønsker avgjørelsen velkommen. Nyere forskning har påvist at et uforholdsmessig høyt antall katolikker lider av mentale sykdommer eller sitter i fengsel.

Kathpress 20. og 24. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 27.01.2000, sist endret 27.01.2000 - 11:13