Film om pavens liv planlegges

Roma - KI (KAP/CWN) - Den italienske mediagruppen "Mediaset" planlegger en fjernsynsfilm om pave Johannes Paul II. Hovedrollen skal spilles av den britiske skuespilleren Ben Kingsley, forteller lederen for produksjonsfirmaet "Lux Video", Matilde Bernabei, i Roma.

Regien skal være ved den britiske regissøren Sir Richard Attenborough. Det forhandles i øyeblikket med begge de to britene. Kingsley har arbeidet for Mediaset tidligere, da han hadde hovedrollen som Moses i deres bibelserie. Når filmen blir vist, er ennå ikke klart, sier Bernabei. Hun er optimistisk til at Vatikanet kommer til å godkjenne prosjektet.

Filmen er i følge opplysningene en del av en serie om betydelige personligheter i det 20. århundre. Også pave Johannes XXIII, den sovjetiske diktatoren Josef Stalin, den italienske Føreren Benito Mussolini og grunnleggeren av Microsoft, Bill Gates, skal portretteres. Ben Kingsley fikk Oscar for sin hovedrolle i filmen om den indiske motstandskjempen Mahatma Gandhi, som ble regissert av Attenborough i 1982. Kingsley hadde også en av hovedrollene i Steven Spielbergs "Schindlers liste".

Kathpress 20. januar og Catholic World News 17. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 27.01.2000, sist endret 27.01.2000 - 11:13