Cyber-syndere kan nå gå til Confessor.com

London - KI (CWN) - Kristne fra de fleste trosretninger vil nå kunne bekjenne sine synder på Internett, selv om katolikker fortsatt vil måtte finne en prest for "the real thing". "The Confessor" ble lansert sist torsdag av Premier Christian Radio, en London-basert evangelisk stasjon og den enste kristne stasjonen i Storbritannia. Besøkende til siden kan bekjenne sine synder med egne ord eller ved å bruke faste tekster fra hele verden. Deretter vil de få valget mellom å tenke over sine synder i stillhet eller skrive dem ned på siden som er reservert for det.

Premiers direktør Peter Kerridge forsikrer at alt som skrives ned blir i pc'en og ikke på noen måter vil bli overført til noen andre. Han sier at det blir mellom den enkelte og Gud, og det private blir fullstendig respektert. Han legger til at når mennesker bruker litt av sin tid til å se på hva de gjør og hvordan det innvirker på andre, er det av uomtvistelig åndelig nytte, og The Confessor kan kanskje betraktes som et fokus for slik kontemplasjon.

Men en talsmann for Den katolske kirke i England og Wales sier til avisen Daily telegraph: "Dette er ikke hva katolikker vil forstå som et skriftemål. Skriftemål kan ikke avlegges pr telefon, e-post eller ved stedfortreder".

Catholic World News 20. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 27.01.2000, sist endret 27.01.2000 - 11:13