Delstaten Kano innfører islamsk lov

Lagos - KI (Zenit) - Sist fredag godkjente parlamentet i den nigerianske delstaten Kano et lovforslag som innførte «Sharia», islamsk lov. Med sine 160 millioner mennesker er Nigeria det mest folkerike landet i Afrika. 50% er muslimer, 40% kristne og 9% er animister. Lovforslaget blir til lov hvis det godkjennes av guvernøren i Kano, en av landets 36 delstater. Kano ligger nord i landet og har 6 millioner innbyggere, hovedsakelig muslimer.

Vedtak om å innføre Sharia ble i oktober godkjent av regjeringen i den nordvestlige staten Zamfara, men president Olusegun Obasanjo, som kom til makten i mai, sa at det var et «ukonstitusjonelt» tiltak. I følge kilder i nigeriansk presse tar de andre nordlige statene der islam er dominerende, også tiltak for å innføre Sharia. Den nåværende nigerianske konstitusjonen, som ble vedtatt i mai 1999 etter at diktator Sani Abacha døde, forbyr enkeltstater å tvinge gjennom religiøse lover som er i strid med føderal lovgivning.

Zenit 25. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 03.02.2000, sist endret 03.02.2000 - 13:41