Paven maner til respekt for «søster Jord»

Vatikanet - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II oppfordrer til å omgå skaperverket og naturen med omhu. Gud har skapt jorden og menneskene, understreket han onsdag i generalaudiensen for flere tusen pilegrimer i Vatikanet. Skaperverket er «en herlig lovprisning av Treenigheten». Mennesket kan erkjenne den treenige Gud i hans skaperverk og møte ham der. Naturen blir dermed «til et evangelium som forteller om Gud». Bare av den grunn må menneskene «akte og ære jorden». «Den viser seg som vår søster», understreket paven. Fra begynnelsen av Det hellige år har paven i sine onsdagsaudienser behandlet temaet om de tre guddommelige personene.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 03.02.2000, sist endret 03.02.2000 - 13:41