Kristusstatuen i Rio restaureres

Rio de Janeiro - KI (Zenit) - I går startet restaureringsarbeidet på statuen av Kristus Frelseren som skuer ut over Rio de Janeiro i Brasil. Statuen ble satt opp i 1931 og har blitt skadet gjennom årene på grunn av klimaeffekter. Statuen er 37 meter høy. Prosjektet er et initiativ fra byforvaltningen og erkebispedømmet Rio og blir finansiert av Miljøverndepartementet, avisen O Globo og Banco Real.

Dette er ikke første gang statuen blir pusset opp. Men denne gangen vil de mest avanserte teknikker bli brukt. Et titannett vil bli plassert i statuens indre for å lede elektrisk strøm og dermed hindre at salt ødelegger Kristi kjortel. Om 4 måneder vil innbyggerne og turistene i Rio igjen kunne beundre statuen i ny prakt og med ny elektrisk belysning.

Zenit 27. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 03.02.2000, sist endret 03.02.2000 - 13:41