Paven åpner parkeringshus og ny museumsinngang

Vatikanet - KI (VIS) - Mandag 31. januar åpner pave Johannes Paul II det nye underjordiske parkeringshuset for turistbusser og biler som er bygd på Janiculum-høyden til jubileumsåret. Nøyaktig en uke senere vil han åpne og velsigne den nye inngangen til Vatikanmuseene.

I nærvær av sivile og kirkelige myndigheter, det diplomatiske korps akkreditert til Den hellige Stol og representanter for selskapet som bygde parkeringshuset, vil paven komme med bil til «nivå 0» og ta heisen opp til 5. etasje. Her vil han hilse de tilstedeværende og holde en tale.

Arbeidet med den nye inngangen til Vatikanmuseene begynte i midten av 1997. En ny inngang ble bedømt som nødvendig for å ta i mot det stadig økende antall besøkende til museene. For 20 år siden var det 1½ millioner besøkende årlig, men nå er det over 3 millioner i året. Den tidligere inngangen til museene har blitt ny utgang.

Vatican Information Service 27. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 03.02.2000, sist endret 03.02.2000 - 13:41