Kirken ber om unnskyldning for samarbeid med KGB

Vilnius - KI (KAP) - Den katolske kirke i Litauen har bedt om tilgivelse for at mange av deres representanter samarbeidet med sikkerhetspolitiet KGB i sovjettiden. Samtidig kunngjorde bispekonferansen i en erklæring som ble offentliggjort i hovedstaden Vilnius, at de innen april skal utarbeide et dokument som skal uttrykke kirkens anger over sin rolle i Holocaust under den tyske okkupasjonen i annen verdenskrig.

De vedkommende litauiske prestene blir i biskopenes erklæring oppfordret til å legge alle kort på bordet når det gjelder forbindelsen med KGB og informere den opprettede statlige kommisjonen om sine aktiviteter for det hemmelige politiet. «Skyldsbekjennelse og anger» er den eneste måten for å sone for fortidens feil, understreker biskopene. Alle prester som gjennom utpressing kom i forbindelse med sikkerhetspolitiet, må erkjenne sine begåtte feil og be om tilgivelse for dem.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 03.02.2000, sist endret 03.02.2000 - 13:46