Paven vil be om tilgivelse for korstogene

Athen - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II vil i begynnelsen av fastetiden offentlig be om unnskyldning for katolikkenes forbrytelser under korstogene, og særlig for plyndringen av Konstantinopel i 1204. Dette kunngjorde formannen for Kommisjonen for EUs bispekonferanser (ComECE), biskop Josef Homeyer av Hildesheim i Tyskland, til den greske avisen To Ethnos. Avisen forteller videre at Homeyer kom med uttalelsen etter samtaler med overhodet for den ortodokse kirke i Hellas, Atens erkebiskop Christodoulos. Formannen for ComECE befinner seg for tiden på en reise til flere land i Sør-Europa.

Den ortodokse kirke i Hellas har tidligere nevnt en unnskyldning fra paven for korstogene som en betingelse for et mulig pavebesøk i landet. Johannes Paul II selv uttrykte i juni i fjor sitt ønske om å reise på besøk til Aten i «apostelen Paulus' fotspor».

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 03.02.2000, sist endret 03.02.2000 - 13:46