Ny erkebiskop av Westminster utpekt?

London - KI (KAP) - Avisen The Sunday Times skriver at biskop Cormac Murphy O'Connor av Arundel og Brighton vil bli utnevnt til ny erkebiskop av Westminster og dermed overhode for Kirken i England og Wales. Avisen henviser til informasjoner fra Vatikanet. Den 67-årige Murphy O'Connor er en «outsider», og hans utnevnelse vil utløse stor overraskelse, skriver avisen. Tankemessig står han likevel den avdøde kardinal Basil Hume svært nær.

Hittil har Westminsters hjelpebiskop for Nord-London, Vincent Nichols, vært regnet som favoritt. Kardinal Hume satte ham alltid svært høyt og mange andre biskoper ser ham også gjerne som erkebiskop av Westminster, heter det i godt informerte kirkelige kretser i England. Han ble også valgt av domkapitlet til administrator av erkebispedømmet i påvente av ny erkebiskop.

Embetet som erkebiskop av Westminster er tradisjonelt knyttet til stillingen som formann i bispekonferansen i England og Wales. Andre kilder sier at den 58-årige biskop John Crowley av Middlesbrough er favoritt. Crowley var en nær venn av den avdøde kardinalen og kjenner erkebispedømmet svært godt. Også p. Timothy Radcliffe, dominikanerordenens generalmagister (øverste leder), blir nevnt.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 08.02.2000, sist endret 08.02.2000 - 14:00