Paven valgt til «Årets mann» i Romania

Vatikanet - KI (KAP/Zenit) - Pave Johannes Paul II er valgt til «Årets mann 1999» av den nasjonale radioen i Romania. På vegne av paven ble utmerkelsen i form av en symbolsk medaljong mottatt av den apostoliske nuntius i Bucuresti, erkebiskop Jean-Claude Perisset. I begrunnelsen for pristildelingen verdsettes pavens store betydning for freden, menneskehetens åndelige verdier og økumenikken. Johannes Paul II besøkte Romania i mai 1999. Dette var første gang en regjerende pave besøkte et land av ortodoks tradisjon.

Blant kandidatene til prisen var ledere som Bill Clinton, men den rumenske ambassadøren til Vatikanet, Teodor Baconsky, forklarer at paven var den personen som imponerte rumenerne mest i fjor. Alle er enige om at pavebesøket var den viktigste hendelsen i Romanias offentlige, politiske og naturligvis åndelige liv. Kåringen ble gjort av lytterne, og Radio Bucuresti har svært mange lyttere.

Den rumenske Vatikan-ambassadøren sier også at prisen uttrykker de anstrengelsene paven gjør for at Romania ikke skal bli et samfunn hvor «utøylet kapitalisme» styrer, men i stedet utvikle seg til «et mer humant og selvfølgelig europeisk samfunn».

Kathpress 2. februar og Zenit 1. februar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 11.02.2000, sist endret 11.02.2000 - 17:56