Hertuginnebesøk uten protester

Belfast - KI (CWN) - En britisk hertuginne besøkte i går en katolsk grunnskole i Nord-Irland to uker etter planen, etter at republikanere hadde protestert. Hertuginnen av Abercorn var invitert for å tale til lærere og elever ved St. Mary's School i Pomeroy i grevskapet Tyrone, som del av en litteraturkonkurranse for skolebarn over hele Irland. Besøket ble utsatt etter at det ble hevdet at hun var i slekt med kongefamilien.

Besøket ble til slutt gjennomført i går, uten noe synlig tegn på protest, som del av hertuginnens promovering av Pusjkins litteraturfond, som hun har grunnlagt og oppkalt etter sin direkte forfader, den russiske poeten Aleksander Pusjkin (1799-1837).

Den nye nordirske regjeringens juniorminister for likestilling, Denis Haughey, sa at protestene hadde vært «absurde», fordi poenget med prosjektet hadde vært å oppmuntre til kreativ skriving. Han understreket også at hertuginnen var faktisk av russisk herkomst og derfor adelig, ikke kongelig.

CWN - Catholic World News

av Webmaster publisert 11.02.2000, sist endret 11.02.2000 - 17:56