CD fra munkene på Athosfjellet

Athen - KI (Zenit) - Den gresk-ortodokse kommuniteten på Athosfjellet har produsert en CD for å feire 2000-årsjubileet for Kristi fødsel. CD-en, som heter «Kristus Herren», inneholder hymner og prekener tatt fra den religiøse litteraturen fra de to siste årtusenene.

Opptakene ble gjort med den mest moderne teknologi i cenobittklosteret Koutloumoussion, som opprinnelig stammer fra 1100-tallet, men som er ombygd etter flere branner, senest i 1870. Den ortodokse kommuniteten på Athosfjellet regnes som hjertet for gresk-ortodoks tro og for bysantinsk kunst, og befinner seg på halvøya Khalkidhiki ved Egeerhavet. Munkerepublikken er en selvstyrt enklave i Hellas, og de 20 klostrene deler makten. Kvinner og tenåringer som reiser alene, har ikke adgang til Athos.

Zenit 8. februar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 15.02.2000, sist endret 15.02.2000 - 09:15