Restaureringen av valfartsbasilikaen i Loreto avsluttet

Ancona - KI (KAP) - Basilikaen i Loreto på Adriaterhavskysten i Midt-Italia, et av de mest besøkte valfartssentrene i Europa, er nå ferdig restaurert etter to års arbeid. Restaureringen har kostet litt over 120 millioner kroner, fortalte kulturminister Giovanna Melandri ved en høytidelighet i Loreto.

I Loreto i regionen Marche (Marche di Ancona) æres «Det hellige hus fra Nasaret». Legenden forteller at det ble fraktet dit fra Nasaret av engler den 7. september 1295, men i virkeligheten skal huset ha tilhørt den bysantinske adelsfamilien Angeloi og blitt overført til Italia etter det latinske kongeriket Jerusalems sammenbrudd. Valfartsstedet besøkes årlig av fem millioner pilegrimer og står sammen med Assisi, Padova og San Giovanni Rotondo øverst på listen over valfartsmål i Italia.

Arkeologiske undersøkelser av Det hellige Hus på 1960-tallet gjorde det klart at byggmaterialet var kjent i Palestina, men ikke i Midt-Italia. Steinene er også bearbeidet med en teknikk som var vanlig hos nabateerne, et nabofolk til hebreerne.

Kathpress 8. februar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 15.02.2000, sist endret 15.02.2000 - 09:15