Hedninger krever unnskyldning fra katolikker

Montgomery, Alabama - KI (CWN) - En hedensk gruppe har bedt Den katolske kirke om å be om unnskyldning for angrep på deres åndelige forfedre, spesielt under inkvisisjonen. Dette må skje som en del av den bønn om tilgivelse som er lovet av pave Johannes Paul II under Jubileumsåret.

«Pagans in Action: Council for Truth», en koalisjon av hedenske grupper over hele verden med sete i Alabama, USA, anklager Den katolske kirke for å ha tvunget hedninger til å omvende seg, for å ha vanhelliget deres hellige steder og for å ha samarbeidet med statene i å forfølge og henrette hedninger under inkvisisjonen, som startet på 1200-tallet.

Hedningene, som beskriver seg selv som «en verdensomspennende åndelige bevegelse som henter sin inspirasjon og sine tradisjoner fra innfødte før-kristne religioner», har bedt om å bli husket sammen med protestanter, jøder og muslimer som ble forfulgt.

Catholic World News 11. februar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 15.02.2000, sist endret 15.02.2000 - 09:18