Forfølgelse av kristne

Roma - KI (Zenit) - I følge «Compass Direct» fortsetter myndighetene i den tidligere Sovjetrepublikken Turkmenistan sin kampanje mot kristne grupper. Ved en anledning advarte det hemmelige politiet baptistpastoren Rahim Tashov og hans menighet og sa at det ville bety fengsel hvis de ble tatt i ferd med å feire gudstjeneste igjen.

I Turkmenistan har batistkirken blitt nektet tillatelse til å operere i landet, og det samme har skjedd med andre kristne grupperinger. Det siste året har man sett at politiet forsøker å eliminere all ulovlig religiøs aktivitet. Under politiets forhør fortalte de pastoren at hvis hans bror, som studerer på en kristen skole i Russland, ikke vender tilbake eller hvis han fortsetter sin utdannelse, vil livet bli svært vanskelig for ham.

Dette er ikke første gang pastoren settes under press av myndighetene. For få måneder siden konfiskerte de passet hans, og han har ennå ikke fått det tilbake. To lærere som hjelper til ved baptistgudstjenester, mistet jobbene sine for et par måneder siden, og barn som deltar i aktiviteter hos baptistene, presses på skolene for å forlate dem.

ZEN - Zenith

av Webmaster publisert 17.02.2000, sist endret 17.02.2000 - 12:30