Kardinal Martini feirer 20-årsjubileum som biskop

kardinal Carlo Maria Martini SJ Milano - KI (KAP) - Erkebiskopen av Milano, kardinal Carlo Maria Martini SJ, har feiret sitt 20-årsjubileum som biskop. Ved en festmesse i domkirken i Milano sist søndag takket den 73-årige kardinalen de troende for deres støtte og hjelp i hans embetstid så langt. Jesuitten Martini ble i slutten av 1979 utnevnt til erkebiskop av den norditalienske metropolen, og den 6. januar 1980 bispeviet i Milano. Blant hans store forgjengere på bispestolen i Milano er de hellige Ambrosius og Karl Borromeus samt kardinal Montini, den senere pave Paul VI (1963-78). Martini har vært kardinal siden 2. februar 1983. Han nevnes stadig som en av favorittene til å bli den neste pave.

Etter kirkeretten må han levere inn sin avskjedssøknad om to år når han fyller 75 år - det skjer den 15. februar 2002. I de siste årene har han gjentatte ganger gitt uttrykk for at han etter sin avgang som erkebiskop ønsker å trekke seg tilbake til Jerusalem. Martini regnes som Italias betydeligste kirkeleder: som strålende teolog, forfatter av religiøse bestselgere, inntrykksvekkende predikant, kreativ biskop, anerkjent nytenker og kompromissløs forsvarer av Det annet Vatikankonsil. Hans stillingstaken til islam fant også internasjonal aktelse, da han krevde de samme gjensidige rettighetene for muslimer i land med kristen tradisjon og for kristne i land med muslimsk tradisjon.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 17.02.2000, sist endret 17.02.2000 - 12:30