Likkledet i Torino skal muligens undersøkes på nytt

Torino - KI (Zenit) - I Torino går det rykter om at Likkledet skal gjennomgå nye vitenskapelige undersøkelser. Et møte mellom vitenskapsmenn og kirkelige autoriteter skal holdes i siste uke av mars. Møtet vil fokusere på undersøkelsesmetoder som på en vitenskapelig måte kan datere relikvien. De siste undersøkelsene ble gjennomført i 1988, og de slo fast at likkledet var fra middelalderen. Men en rekke vitenskapsmenn har påpekt vitenskapelige feil som ble begått av teamet som undersøkte kledet.

I mellomtiden fortsetter forberedelsene til den offentlige fremvisningen av Likkledet i Torino. Det var meningen at utstillingen skulle åpne den 26. august, men etter ønske fra Det pavelige råd for Legfolket vil datoen bli flyttet slik at de unge menn og kvinner som deltar på Verdensungdomsdagen kan legge inn et besøk i Torino for å se relikvien. Utstillingen stenger den 22. oktober.

Det er gratis å se Likkledet, men det er nødvendig med en billett. Listene fylles svært fort. så det anbefales å fylle ut søknadsskjemat tidlig. For tilleggsinformasjon: besøk websiden http://www.sidone.org/

Zenit 17. februar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 24.02.2000, sist endret 24.02.2000 - 00:37