Regjeringen vil beskytte de kristne bedre

Karachi - KI (KAP) - Den pakistanske regjeringen vil beskytte det kristne mindretallet i landet bedre mot forfølgelse. Det asiatiske katolske nyhetsbyrået UCA-News meldte søndag at anklager om «gudsbespottelse» mot kristne i fremtiden bare skal registreres når det på forhånd har funnet sted en offentlig undersøkelse. Et tilsvarende direktiv fra regjeringen til provinsguvernørene ble bekreftet av et medlem av det pakistanske sikkerhetsrådet.

Tidligere har anklager om at de kristne hadde krenket profeten Muhammed eller Koranen ført til uro og voldshandlinger mot det kristne mindretallet. Kristne har klaget over at blasfemiloven har åpnet for misbruk. Utallige medlemmer av minoriteter har blitt fengslet på grunn av falske beskyldninger, eller de er til og med drept. I februar lovte den pakistanske militærregjeringen, som kom til makten i november ved et ublodig kupp, at landets religiøse mindretall skulle få like rettigheter ved valg. Dermed blir det valgsystemet avskaffet hvor ikke-muslimer bare hadde rett til å velge et begrenset antall representanter for sin egen religion til parlamentet.

Kathpress 12. mars 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 15.03.2000, sist endret 15.03.2000 - 13:07