De chilenske biskopene krever at Pinochet samarbeider med rettsvesenet

Santiago de Chile - KI (KAP) - De katolske biskopene i Chile har oppfordret eksdiktator Augusto Pinochet til å samarbeide med myndighetene i etterforskningen av menneskerettighetsforbrytelsene under hans regime. En slik atferd ville lege mange sår fra fortiden, heter det i en erklæring fra bispekonferansen, hvor biskopene fordømmer overgrep mot menneskerettighetene i fortiden og ethvert hat. Under Pinochets militærdiktatur fra 1973 til 1990 ble flere tusen mennesker drept eller torturert. Eksdiktatoren vendte den 3. mars hjem til sitt hjemland fra England, hvor han i 18 måneder har sittet i husarrest. Det chilenske samfunnet er dypt splittet i spørsmålet om oppgjøret med militærdiktaturet.

Kathpress 12. mars 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 15.03.2000, sist endret 15.03.2000 - 13:07