Gaudís katedral La Sagrada Familia fullført virtuelt

Barcelona - KI (Zenit) - Katedralen La Sagrada Familia i Barcelona, den katalanske arkitekten Antonio Gaudís ufullførte mesterverk, er fullført - i det minste virtuelt - til en reportasjefilm. Dette er et initiativ fra Toni Meca, en reklameagent i Barcelona, som har brukt de siste fire årene til å fullføre kirken virtuelt. Gaudí var en av de mest originale arkitektene fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Kirken er hans posthume testamente. Rekonstrueringsarbeidet og filmen har tittelen «Glory Day». Arbeidet begynte i 1996 og hele tiden siden har det vært stor vilje til å foregripe historien og presentere La Familia Sagrada som et fullført verk, fordi den virkelige katedralen, vil kreve enda 150 år før den blir fullført med det tempoet pengeinnsamlingen og arbeidet foregår i øyeblikket. Prosessen har vært lang og vanskelig. Det tekniske teamet har vært støttet av 150 mennesker i ulike faser av arbeidet. Kopier av over 400 skulpturer ble utført manuelt før de ble digitalisert tredimensjonalt og integrert i det ferdige bildet. «Min klient kan vente», var den geniale Gaudís prompte svar til sine medhjelpere når det oppsto forsinkelser på grunn av hans stadige forandringer av originalplanene for katedralen. I Gaudís øyne var hans eneste Klient Gud, og for ham hadde ikke Gud noe hastverk. Nylig annonserte erkebispedømmet Barcelona åpningen av saken for Gaudís saligkåring. For ytterligere opplysninger, se http://www.gloryday.com/

Zenit 8. mars 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 17.03.2000, sist endret 17.03.2000 - 13:32