Gutt får erstatning etter å ha blitt rammet av en «fallen Madonna»

Dublin - KI (CWN) - En katolsk gutt som ble skadet da en statue av Jomfru Maria falt over ham på skolen, fikk i går en erstatning på 1,1 millioner irske pund (11,3 millioner kroner) da en frivillig avtale ble godkjent av en dommer fra irsk høyesterett. Joseph Garland var åtte år da ulykken skjedde i 1996 på St. Etchan's National School i Kinnegad i grevskapet Westmeath. Den 90 cm høye statuen med en vekt på 40 kg falt plutselig ned fra sokkelen og traff Joseph slik at han fikk alvorlige hodeskader og nå er avhengig av andre. Høyesterett bestemte at 100.000 av de 1,1 millionene skulle gå til Josephs foreldre, som gikk til sak mot skolen på vegne av sin sønn. En talsmann for skolen, Msgr Eamonn Morron, fortalte senere til pressen at han håpet at erstatningen ville bety en viss lettelse for familien Garland og deres sønn, som nå er 12 år. Grunnen til at statuen i skolens hall plutselig tok overbalanse og falt ned, er fortsatt et mysterium.

Catholic World News 9. mars 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 17.03.2000, sist endret 17.03.2000 - 13:37