Irsk prest for gatebarn nominert til Nobels fredspris

Dublin - KI (CWN) - En irsk prest som arbeider for å bekjempe sex-turismen på Filippinene har blitt nominert til Nobels fredspris. Kolumban-misjonæren p. Shay Cullen SSCME grunnla for 26 år siden «The People's Recovery Empowerment and Development Assistance foundation» (PREDA) for å hjelpe barn som var hektet på stoff, men vekten ble snart lagt på å redde barn fra organiserte sex-ringer.

P. Cullen sier til avisen Universe at nomineringen til Nobels fredspris er velkommen og i rett tid. Den skyldes ene og alene PREDA-teamets arbeid, og de fortjener den, og alle de ukjente heltene som arbeider for barns rettigheter. Han forklarer: «For meg var det en sjokkerende erfaring å gå ned gatene i disse militære byene som en vanlig besøkende og bli tilbudt prostituerte barn så unge som 11 eller 12 år. Jeg bestemte meg for å gjøre noe med det».

P. Cullens mest varige resultat mot barnesexturismen har vært hans suksessfulle lobbyvirksomhet for de internasjonale lovene som gjør at en barnemisbruker kan forfølges i sitt eget land når han anklages for forbrytelser i utlandet.

Catholic World News 28. april 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 09.05.2000, sist endret 09.05.2000 - 14:54