Innvielse av prestegården i St. Eystein menighet i Kristiansund

Lørdag den 6. mai innviet biskop Georg Müller prestegården i Kristiansund. Siden årsskiftet har prestegården gjennomgått en totalrehabilitering og en utbygging, som ble avsluttet med innvielse i nærvær av flere gjester. Prestegården har nå fått eget kontor for presten med plass for møter og samtaler i første etasje. Presteboligen i andre etasje har fått tidsmessig kjøkken, og baderom i tilknytning til soverom og gjesterom.

Innvielsen ble feiret med en andakt i St. Eystein kirke hvor pensjonistkoret i Kristiansund deltok. Deretter inviterte menigheten til menighetsfest i foreningslokalet. Av gjestene som deltok var 3 Carl Borromeussøstre, generalpriorinnen sammen med en fra generalledelsen i følge med sr. Hilde som selv har arbeidet 30 år i Molde, og 1 ½ år i Kristiansund. Carl Borromeussøstrene reiste fra Molde i 1990 og overlot St. Carolus hus til Kirken i Midt-Norge. 4 av Birgittasøstrene fra Trondheim hadde også tatt turen til Kristiansund i det fine vårværet for å delta i begivenheten. To av søstrene fra Missionary Servants of the Holy Trinity som er i Molde, var også representert. For menigheten var det en spesiell opplevelse å ha søstre fra tre forskjellige ordenssamfunn tilstede denne dagen.

Leder i menighetsrådet, Anne Lise Rovik, uttrykte stor takknemlighet til biskopen for initiativet til og fullføringen av prosjektet med rehabilitering og utbygging av prestegården i St. Eystein menighet og overrakte en gave fra menigheten.

Leder av barnehagen som tidligere ble drevet av Carl Borromeussøstrene og er nærmeste nabo til St. Eystein kirke, ønsket til lykke med dagen og overrakte blomster til pastor Gunther Jäger. Det har i alle år vært et godt samarbeid mellom barnehagen og Kirken.

Pressemelding fra Midt-Norge Stift

av Webmaster publisert 10.05.2000, sist endret 10.05.2000 - 18:51