Bispekonferansen vil ha mer innvandring

Roma - KI (KAP) - Den italienske bispekonferansen oppfordret tirsdag regjeringen i Roma til å øke innvandringskvotene. Til nå har regjeringen i henhold til immigrasjonsloven av 1998 gitt tillatelse til 63.000 innvandrere hvert år. I følge direktøren for de italienske biskopenes stiftelse for innvandring, Bruno Mioli, må dette antallet økes til minst 100.000.

Mioli understreker at Italia trenger arbeidskraft, og den legale innvandringen er en måte å bekjempe bandene som smugler ulovlige innvandrere inn i landet. Han krever en rask avbyråkratisering for å gjøre den lovlige innvandringen enklere. Etter hans mening er Italia EUs svarte får når det gjelder reguleringen av den lovlige innvandringen.

Når det gjelder den illegale innvandringen, er også Italia blant EUs svakeste punkter. Mioli krever at den italienske regjeringen tar skjerpede initiativer mot svartebørsbandene som hvert år smugler tusenvis illegalt inn i landet. Han advarer samtidig mot fremmedfiendtlighet og rasisme. Italia må gå sterkere inn for integrasjon av utlendingene.

Kathpress 3. mai 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 12.05.2000, sist endret 12.05.2000 - 11:10