Vatikanet vil undersøke masseordinasjon av diakoner

Mexico By - KI (CWN) - Vatikanet vil granske den kontroversielle tidligere biskopen Samuel Ruiz i den meksikanske staten Chiapas som ordinerte mer enn 300 diakoner på sine siste dager som biskop, i følge en høyere tjenestemann i Vatikanet på tirsdag. Kardinal Jorge Medina Estevez, prefekt for Kongregasjonen for Gudstjenesten og Sakramentsordningen, er pave Johannes Paul IIs representant på den meksikanske eukaristiske kongressen. Han sier til journalister at han er bedt om å studere det «delikate» spørsmålet.

Biskop Ruiz ledet bispedømmet San Cristobal de las Casas i 40 år, og i de siste årene ble han kontroversiell for sin støtte til innfødte indianere og beskyldninger om at han støttet de zapatistiske indianske opprørerne i provinsen. I henhold til kirkeretten søkte han paven om å få gå av da han fylte 75 år i november i fjor. Dette ble innvilget i mars, og de siste dagene han tjenestegjorde som biskop, ordinerte han 300 diakoner, et uvanlig høyt antall.

Kardinal Medina Estevez sier at han ikke vil spekulere i straffetiltak, men det som interesserer Vatikanet, er at det ikke skjer igjen, og i tillegg korrigere oppførsel som ikke er fullstendig på linje med Kirkens syn. Han la til at paven er den eneste som kan iverksette straffetiltak.

Catholic World News 3. mai 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 12.05.2000, sist endret 12.05.2000 - 11:17