Barn av samboende må ikke stenges ute fra dåpen

London - KI (CWN) - Barn av samboende par må ikke stenges ute fra dåpen, sier Storbritannias ledende kirkelige talsmann, Msgr Kieron Conry, direktør for det London-baserte katolske mediekontoret. Msgr Conrys kommentar kom dagen etter at den anglikanske presten Donald Allister forårsaket store oppslag i de nasjonale avisene etter at han sier til foreldrene i sitt sogn i Cheshire at de må gifte seg før de kan få døpt barna sine. Allister argumenterer med at samboende par ikke er i en slik stilling at de kan avlegge dåpsløftene om at de «hovedsakelig lever i samsvar med kristen tro og praksis».

Msgr Conry sier til Catholic Times at de fleste prester vil føle det som «urettferdig» å «straffe et barn som ikke gjør noe galt». Han legger til at biskoper har avstått fra å definere hva som konstituerer troens praksis. «Det pleide å være messe hver søndag, men nå anser noen seg for praktiserende hvis de går til messe hver måned». Msgr. Conry sier at det er vanskelig å definere hva som er en praktiserende katolikk på grunn av de mange forskjellige situasjonene som folk befinner seg i.

Han sier: «Kirkelige lover vil aldri dekke alle muligheter. Du stoler på at prester med noe pastoral erfaring og opplæring på et kollegium er i stand til å treffe avgjørelsen. Mye er opp til prestens personlige valg. Noen er rigide, mens noen er mer fleksible».

Catholic World News 3. mai 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 12.05.2000, sist endret 12.05.2000 - 11:18