Paven innbudt til parlamentet i stedet for fødselsdagsgave

Roma - KI (KAP/CWN) - I stedet for en materiell gave vil Italias parlamentspresident Luciano Violante innby paven til å tale til det italienske parlamentet i anledning 80-årsdagen. I stedet for en vanlig lykkeønskning vil han be pave Johannes Paul II om å rette noen ord til de folkevalgte, sier Violante. Det ville være et storartet tegn for alle, både troende og ikke-troende. Violante håper at besøket i Palazzo Montecitorio kan finne sted i jubelåret 2000 - han nevner desember 2000 eller januar 2001.

Vatikanets talsmann Joaquin Navarro-Valls sier at all kontakt med parlamentet har vært høyst uformell. Vatikanet har ikke fått noen formell invitasjon fra de to kamrene i det italienske parlamentet, og Navarro-Valls sier at han ikke har noen grunn til å tro at det kommer noen i den nærmeste fremtid.

En pave har aldri i landets historie opptrådt i det italienske parlamentet. Pave Johannes Paul II har talt til nasjonalforsamlinger bare to ganger, da han i oktober 1988 talte til Europaparlamentet i Strasbourg og i juni 1999 da han talte til det polske parlamentet under sin hittil siste reise i hjemlandet.

Kathpress og Catholic World News 12. mai 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo

av Webmaster publisert 18.05.2000, sist endret 18.05.2000 - 11:21