Baby Leo Blairs katolske dåp

London - KI (CWN/Catholic Herald) - Den lille menigheten St. John Fisher i Sedgefield i Nordøst-London forbereder seg på å bli fokus for en nasjonal feiring når Downing Street bekrefter at statsministerparets nyfødte sønn Leo skal døpes i den samme katolske kirken og av den samme katolske presten som sine tre eldre søsken Euan (16), Nicholas (14) og Kathryn (12). P. John Caden (76), som har kjent Tony og Cherie Blair siden 1982 og har vært statsministerens tennispartner, sier at han er henrykt at familien kommer til menigheten i sin valgkrets for å døpe sønnen.

P. Caden minnes de dagene da daværende parlamentsmedlem Tont Blair, som ikke selv er katolikk, sto for lesningene under messen mens hans kone sto bak i kirken sammen med barna. Han sier også at familien kan ønske å ha dåpen i Westminster Cathedral, siden statsministeren er en internasjonal skikkelse og derfor kan velge en kirke med større plass til en slik begivenhet. Tony Blair og hans familie går til søndagsmesse i Westminster Cathedral når de ikke er på statsministrenes landsted Checkers i Buckinghamshire.

Tony Blair er «anglo-katolikk», det vil si høykirkelig anglikaner, mens Cherie Blair er en hengiven katolikk. Tony Blair pleide å gå til katolsk kommunion regelmessig sammen med sin kone inntil avdøde kardinal Basil Hume skrev et brev til ham og informerte om at han som anglikaner ikke kunne motta katolsk kommunion. Siden den gangen har statsministeren ikke mottatt kommunion offentlig i Storbritannia. Men samtidig bestemte kardinalen at Blair kunne gå til kommunion når han var på ferie på et sted hvor det ikke finnes noen anglikansk kirke. Samme år mottok statsministeren kommunion da han var på ferie i Toscana i Italia.

P. Caden har blitt en god venn av paret, og i fjor fikk han utmerkelsen MBE for sin «innsats for samfunnet».

Catholic World News 23. mai og Catholic Herald 26. mai 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 30.05.2000, sist endret 30.05.2000 - 09:03