Takkemesse for saligkåringen av Elisabeth Hesselblad i Trondheim

Menigheten i Trondheim feiret 4. juni takkemesse for saligkåringen av Moder Maria Elisabeth Hesselblad. I nærvær av Birgittasøstrene i Trondheim, sammen med biskop Georg Müller, ble denne takkemessen feiret som en historisk begivenhet, da minnedagen for salige Moder Maria Elisabeth Hesselblad (4. juni) for første gang ble markert. Alle som kom til messen fikk en minnemedalje utdelt. Barna fikk som gave et skjerf med påtrykt bilde av Moder Elisabeth til minne om saligkåringen og om takkemessen.

Under messen var det plassert i koret en miniatyrkopi av en statue av Moder Elisabeth Hesselblad sammen med hennes relikvier av annen grad. Disse befinner seg vanligvis i Birgittasøstrenes kapell. Den originale statuen befinner seg i Casa Santa Brigida i Roma og ble avduket i forbindelse med saligkåringen 9. april.

Birgittasøstrene fornyet sine ordensløfter etter offertoriet under messen.

Biskop Georg Müller ga i sin preken hovedsaklig en omtale av Moder Maria Elisabeth; om hennes liv og spiritualitet og spesielt betydingen av hennes saligkåring.

Etter den høytidelige messen var hele menigheten invitert av Birgittasøstrene til samvær i kirkens foreningslokale med forfriskninger. Det ble servert mat og drikke.

Oppslutningen var overveldende og foreningslokalet var fylt til siste plass.

Minh Hoang Nguyen - Pressemelding fra Trondheim Stift

av Webmaster publisert 05.06.2000, sist endret 05.06.2000 - 12:41