Erkebiskop drept i bilulykke i Polen

New Delhi - KI (KAP/CWN/Zenit) - Formannen for den indiske bispekonferansen, erkebiskop Alan de Lastic av New Delhi, ble tirsdag den 20. juni drept i en bilulykke i Polen. Ulykken skjedde rundt klokken 22 ved byen Lódz, da de Lastic var på vei fra Kraków til Warszawa. Sjåføren, en polsk prest, prøvde brått å svinge unna en motorsyklist uten lys, men kolliderte med ham og kjørte av veien. Erkebiskopen døde momentant, og det samme gjorde motorsyklisten, som åpenbart var beruset. De første rapportene antydet at erkebiskopen døde av et hjerteattakk.

Den 70-årige de Lastic var på besøk i Polen etter invitasjon fra bispekonferansen. Søndag deltok han i en feiring av Det hellige år i bispedømmet Lowicz, og traff da Polens primas, kardinal Jozef Glemp. Mandag feiret han en messe i Polens største Maria-helligdom i Czestochowa, og tirsdag avla han et besøk hos erkebiskopen av Kraków, kardinal Franciszek Macharski.

Alan Basil de Lastic ble født den 24. september 1929 i erkebispedømmet Mandalay i daværende India, nå Burma [Myanmar]. I 1958 ble han presteviet etter studier i India, Roma og Dublin og i 1979 bispeviet som hjelpebiskop av Calcutta. I 1984 ble han biskop av Lucknow i den nordlige staten Uttar Pradesh. Siden 1990 har han vært erkebiskop av New Delhi, og i 1998 ble han formann for bispekonferansen (CBCI), som teller 170 medlemmer, og ble gjenvalgt i januar i år.

Erkebiskopens legeme ble lørdag fløyet fra Polen til India, fulgt av to polske biskoper. Han gravlegges tirsdag i New Delhi.

Kathpress, Catholic World News og Zenit 21. juni 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 29.06.2000, sist endret 29.06.2000 - 10:20