Vatikanet advarer mot «patriotiske» bispevielser i Kina

Vatikanet - KI (KAP) - Vatikanet har advart mot nye ukanoniske bispevielser i Folkerepublikken Kina. Bispevielser uten pavens samtykke er en grov krenkelse mot det kirkelige fellesskap og de står i veien for en normalisering av forbindelsene mellom Beijing og Vatikanet, sier Vatikanets talsmann Joaquin Navarro-Valls på spørsmål fra journalister.

Nye vielser av «patriotiske» biskoper ville være forunderlig, etter at kinesiske politikere nylig uttrykte sitt «ønske om en dialog med Den hellige Stol», sier Navarro. Han fremhevet at mange katolikker i hele verden ønsker en normalisering av forbindelsene mellom Folkerepublikken Kina og Vatikanet.

I de siste dagene er det offentliggjort nyheter i Roma om angivelig forestående bispevielser av medlemmer av «De patriotiske foreningene» i Kina. Lignende vielser i begynnelsen av januar utløste stor misstemning i Vatikanet og i den katolske verden. Senere signaler fra Beijing skapte det inntrykk i Roma at kinesiske kirkepolitikere gikk inn for en forståelse med Vatikanet.

Kathpress 25. juni 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)