Antallet katolske prester stiger

Moskva - KI (KAP) - I Russland stiger antallet katolske prester. Fem år etter at det katolske presteseminaret ble flyttet fra Moskva til St. Petersburg sier rektoren, Anatolij Gej, seg fornøyd med utviklingen. Oppbyggingen av menigheter har vært dynamisk, og resultatet er at stadig flere unge mennesker viser interesse for prestekall.

På seminaret i St. Petersburg studerer prestekandidater fra alle deler av landet. I 1995 var det i følge Gej rundt 30 seminarister, mens antallet nå er steget til 75. Hver tredje kommer fra et ordenssamfunn. Høsten 1995 ble seminaret på grunn av plassmangel flyttet fra Moskva til St. Petersburg. Det befinner seg nå igjen i bygningen som før Oktoberrevolusjonen i 1917 huset det sentrale katolske presteseminaret for Russland.

Den katolske kirke er en liten minoritet i Russland. Den teller anslagsvis 1 million troende av en samlet befolkning på 150 millioner mennesker og omfatter fire arealmessig enorme apostoliske administraturer: Moskva, Saratov, Novosibirsk og Irkutsk.

Kathpress 13. juli 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 28.07.2000, sist endret 28.07.2000 - 15:36