Gresk-ortodoks metropolitt myrdet i Khartoum

Khartoum - KI (KAP) - Den gresk-ortodokse metroplitten av Nubia, Titos Karantzalis, har blitt stukket ned og myrdet i sin embetsbolig i den sudanske hovedstaden Khartoum. I følge avismeldingene var gjerningsmennene angivelig tyver. Den 69-årige biskopen, som stammet fra Hellas, tilhørte det ortodokse patriarkatet Alexandria, som omfatter hele Afrika.

En talsmann for det aleksandrinske patriarkatet erklærer at i følge de foreliggende opplysningene har forbrytelsen ingen religiøs bakgrunn, og dette understrekes også av den greske ambassadøren i Sudan, Georg Vallidis. I kirkelige kretser i Khartoum verserer det imidlertid en annen versjon, som sier at mordet på metroplitten ikke ble utført av tyver. Karantzalis har i lang tid vært utsatt for hat fra radikale islamister på grunn av sin inngripen for kristne flyktninger fra Sør-Sudan og særlig for barn som er solgt som slaver.

Biskopen, som stammer fra Sparta i Sør-Hellas ble funnet død av sine medarbeidere tirsdag morgen i sin bolig ved siden av den ortodokse katedralen i Khartoum. Ved obduksjonen viste det seg at overkroppen var regelrett gjennomhullet av knivstikk. Karantzalis virket i Hellas innen områdene diakoni og indremisjon før han i 1983 ble utnevnt til vikar for den daværende patriarken Parthenios III av Alexandria. Fra 1988 ledet han det ortodokse bispedømmet Leontopolis ved Suezkanalen, og i 1997 overtok han som ortodoks metropolitt av Nubia.

Kathpress 4. august 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 08.08.2000, sist endret 08.08.2000 - 11:03