Tidligere IMF-leder til Justitia et Pax

Vatikanet - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II har utnevnt Michel Camdessus, tidligere generaldirektør for Det internasjonale pengefondet IMF, til medlem av Det pavelige råd for rettferdighet og fred (Justitia et Pax). Dette meldte Vatikanets pressekontor mandag. Camdessus var fra januar 1997 til februar 2000 leder for den internasjonale finansinstitusjonen med sete i Washington, og under hans ledelse ble arbeidet i IMF reformert. Blant annet gjorde Camdessus en forsterket innsats mot fattigdom i utviklingslandene og gjeldsettergivelse for de fattigste statene til en del av IMFs politikk.

Camdessus regnes som en tilhenger av den kampanjen for gjeldsettergivelse i anledning Det hellige år som pave Johannes Paul II og kuriekardinalen Roger Etchegaray har vært talsmenn for. Han deltok i juni 1997 på et toppmøte mellom de internasjonale finansinstitusjonene om gjeldsettergivelse i Vatikanet med biskoper fra utviklingslandene og kardinal Etchegaray.

Camdessus stammer i likhet med kardinalen fra bispedømmet Bayonne i den franske delen av Baskerland. Camdessus var sist i Roma i slutten av april på et møte for bankfolk innen rammene av Det hellige år i Vatikanet.

Kathpress 7. august 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 10.08.2000, sist endret 10.08.2000 - 11:31