Håp om møte mellom paven og patriark Alexej i Torino

Torino/Moskva - KI (KAP) - «Hvis patriark Alexej II kommer, vil pave Johannes Paul II straks fly til Torino». Erkebiskopen i Piemontes hovedstad Torino, Severino Poletto, understreker overfor journalister at han ennå ikke har mistet håpet om at det i anledning av utstillingen av Likkledet i Torino kan bli et lenge etterlengtet toppmøte mellom paven av Roma og patriarken av Moskva. Patriark Alexej II ærer som alle ortodokse den dyrebare relikvien svært høyt. Den kommer opprinnelig fra det østkirkelige området og kom til vesten via Edessa (i dag Urfa) og Konstantinopel.

Erkebiskop Poletto sier til det katolske nyhetsbyrået Zenit at han i mai reiste til Moskva «uten offisielt oppdrag fra Vatikanet» for å invitere patriarken til Torino. Han sa den gangen til patriarken at det ville være «et under» om det kunne finne sted et møte mellom pave og patriark i Torino. Alexej II hadde vært svært interessert, men erklærte at han ville sende en av sine nærmeste medarbeidere, metropolitt Kyrill, til Torino, «fordi møtet med paven ennå ikke er tilstrekkelig forberedt». Likevel gir erkebiskop Poletto ikke opp håpet.

I følge en meningsmåling utført av den italienske tv-stasjonen «Sat 2000» ville 37% av de spurte ungdommene gjerne ha sett både pave Johannes Paul II og patriark Alexej II sammen på podiet under feiringen av messen på det romerske universitetsområdet Tor Vergata den 20. august.

Kathpress 18. august 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 22.08.2000, sist endret 22.08.2000 - 08:42