Juan Diegos eksistens er verifisert

Mexico By - KI (Zenit) - Senteret for Guadalupe-studier har nettopp presentert boken «Jomfruens budbringer», skrevet av en gruppe arkeologer og antropologer, som beviser den salige Juan Diegos historiske eksistens. Juan Diego «Cuauhtlatoatzin» var en meksikansk indianer som Vår Frue av Guadalupe viste seg for i 1531.

Asunción Garcia Samper, lederen for gruppen som er sammensatt av medlemmer av Det nasjonale instituttet for antropologi og historie og Senteret for Guadalupe-studier, har rekonstruert den saliges familietre helt tilbake til år 100 e.Kr., og det inneholder 900 slektninger. Juan Diego kom fra en fornem indiansk familie og var barnebarn av Nezahualcoyotl, og han var høyt respektert i Mexico-Tenochtitlan. I følge undersøkelsen er sammensetningen av Juan Diegos tilma eller aztekiske kappe, hvor Jomfruen preget inn sitt bilde, i samsvar med dem som ble båret av den fornemme klassen.

Biskop Enrique Salazar, direktør for Senteret for Guadalupe-studier, erklærer at dokumentasjonen som er samlet sammen, vil bli overlevert til pave Johannes Paul II rundt 12. oktober. Paven saligkåret Juan Diego den 6. mai 1990 ved å stadfeste av hans kult, og hans helligkåringsprosess har kommet ganske langt. Det er imidlertid stilt spørsmålstegn ved om han noen sinne har eksistert, men disse nye studiene styrker hans sak.

Zenit 25. august 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 01.09.2000, sist endret 01.09.2000 - 13:37