Mor Teresa sannsynligvis ikke saligkåret i Det hellige år

New Delhi - KI (CWN) - Hundrevis av besøkende sluttet seg lørdag til søstrene fra Kjærlighetens misjonærer (MC), kongregasjonen som ble grunnlagt av Mor Teresa, for å feire 90-årsdagen for hennes fødsel ved å tenne 90 lys på hennes grav i kongregasjonens hovedkvarter i Calcutta i India. Mor Teresa døde av et hjerteattakk den 5. september 1997. Kongregasjonens generalsuperior, sr. Nirmala, beskrev feiringen som «fantastisk» og sa at hele dagen var det strømmet til med entusiastiske besøkere til Mor Teresas grav, barn, kvinner og menn fra alle samfunnslag.

Imidlertid ble alle som ivrig venter på en «tidlig» saligkåring av «rennesteinens helgen» i Det hellige år 2000, skuffet da p. Brian Kolodiejchuk, postulator for hennes saligkåringsprosess, sa til en indisk avis at saken ikke vil presenteres for Vatikanet i år. «Vi er fortsatt i den første fasen med å samle informasjon, vitnemål og dokumenter. Etter at undersøkelsesfasen er ferdig i Calcutta, vil Roma studere hele det innsamlede materialet, og til slutt vil Vatikanet evaluere saken. Bare hvis 2/3 av [medlemmene av Kongregasjonen for Helligkåringer] stemmer for det, vil paven gi sin tillatelse», sier p. Kolodiejchuk ifølge den engelskspråklige avisen The Asian Age.

Det stemmer at det er usannsynlig at det skjer i år», sier sr. Nirmala. Men likevel er ikke søstrene skuffet, siden saligkåring ikke «kan skje i en fart. Det tar tid». På den positive siden sa p. Kolodiejchuk at så langt er tre mirakler tilskrevet Mor Teresas forbønn, inkludert en kvinne i Calcutta som tilskriver henne æren for at hun er helbredet fra en ondartet svulst.

Catholic World News 28. august 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 06.09.2000, sist endret 06.09.2000 - 13:51