Amerikansk biskop og ordenssøster utvist

Bonn - KI (KAP) - Regjeringen i Nicaragua har utvist en ordenssøster og en biskop, som begge stammer fra USA, fra landet. Fransiskanernes misjonstjeneste i Bonn melder at fransiskanerinnen Mary Frances og hjelpebiskopen av Detroit, Thomas Gumbleton, ble utvist med den begrunnelse at de hadde «truet regjeringen til president Aleman».

Ordenssøsteren og biskopen hadde protestert offentlig mot en utbytting av arbeidere i den tollfrie sonen i Nicaragua og skarpt kritisert ringeakten for de grunnleggende rettighetene til arbeidstakere i foredlingsbedrifter. Først hadde de uten hell forsøkt å få arbeidsgiveren Chentex til å ta inn igjen oppsagte fagorganiserte og å tillate fagforeningsmøter på bedriften.

I henhold til opplysninger fra Nicaraguas menneskerettighetssenter har investorene bak firmaet Chentex, som stammer fra Taiwan, oppfordret den nicaraguanske innenriksministeren å formane sr. Mary Frances og biskop Gumbleton på grunn av deres internasjonale kampanje for beskyttelse av arbeidsrettigheter. Utvisningen faller i tid sammen med besøket fra den taiwanske presidenten Chen Shuibian i Nicaragua.

Kathpress 30. august 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 07.09.2000, sist endret 07.09.2000 - 16:29