Vatikanet utgir dokument om etikk på Internett

Torreciudad - KI (Zenit) - Vatikanet forbereder et dokument med tittelen «Etikk på Internett», som skal fullføres i 2001. Kunngjøringen kom fra erkebiskop John P. Foley, president for Det pontifikale rådet for Sosial kommunikasjon, under et besøk til familiedagen ved Maria-helligdommen i Torreciudad. Rundt 15.000 pilegrimer var til stede for å markere helligdommens 25-årsjubileum. Det pontifikale rådet for Sosial kommunikasjon fortsetter den serien med dokumenter det begynte i 1997 med «Etikk i reklame» som ble fulgt i juni i år med «Etikk i sosial kommunikasjon».

«Kiken er tilhenger av at Internett sprer moralsk akseptabel informasjon», sa den amerikanske erkebiskopen. «Ny teknologi er et flott middel for å nå hjem med evangeliets budskap, en stor utfordring for Kirken til å utvikle sitt pastorale arbeid gjennom Internett». Erkebiskop Foley håper på muligheten for å surfe på nettet «uten å krenke personers menneskerettigheter», og han anerkjente at «surfere har rett til å få rent innhold, som i tillegg kan være av stor moralsk verdi».

Senere forklarte erkebiskop Foley at Kirken «har sine egne kanaler for kommunikasjon som må opprettholdes, og den må også oppmuntre spesialiserte medier. I tillegg vil vi fortsette med energisk å gjennomtrenge viktige generelle sekulære medier, og begynner med genuin, ærlig PR for at det kristne budskap skal nå flere mennesker».

Zenit 20. september 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 27.09.2000, sist endret 27.09.2000 - 14:39