Tromsø årets lokallag i Norges Unge Katolikker

Landsstyret i Norges Unge Katolikker (NUK) utnevnte på sitt landsmøte 8.-10. september lokallaget i Tromsø til årets lokallag for 1999/2000. Det ble blåst nytt liv i ungdomsgruppen i Tromsø høsten 1999 med god hjelp fra voksne i menigheten.

Landsstyret la i sin begrunnelse vekt på at lokallaget hadde utmerket seg under NUKs adventsaksjon 1999 hvor de samlet inn kr 5000 etter iherdig innsats, både ute i byen ved og i menigheten. Menigheten i Tromsø teller ikke så mange medlemmer og de bor spredt. Allikevel er det rundt 10 aktive i lokallaget. Ellers utmerker lokallaget i Tromsø seg med sin multikulturelle sammensetning.

Som tegn på utmerkelsen mottok ungdommene "NUKs Vandre- evangelium", en evangeliebok som vandrer mellom de lokallagene som får tittelen. Tilnå har lokallagene i Tønsberg og Larvik kunne smykke seg med denne tittelen.

Tittelen "årets ministrantlag" gikk til ministrantene i St. Paul menighet i Bergen, St. Stefanus ministrantlag. Bergensministrantene utmerket seg stort under årets to ministranthelger hvor de stakk av med gullmedaljen i ministrant- NM for seniorer, og både gull-, og sølvmedalje i NM for juniorer. I fjor gikk den gjeve tittelen til St. Olav ministrantlag i Oslo.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 27.09.2000, sist endret 27.09.2000 - 15:02