Armensk kirkeleder søker nærmere bånd til Roma

Vatikanet - KI (CWN) - Pave Johannes Paul II vil delta i en økumenisk liturgisk feiring den 10. november sammen med katholikos Karekin II Nersissian, lederen for den armenske apostoliske kirken. Seremonien vil finne sted i Peterskirken.

Karekin II ble valgt den 27. oktober 1999 som etterfølger til Karekin I, som døde 29. juni i fjor. Karekin I var blitt en nær personlig venn og samarbeidspartner av pave Johannes Paul II, og sammen hadde de tatt store skritt for å bygge bro over den kløften som hadde skilt den armensk-apostoliske kirke fra Den hellige Stol i 1500 år. «Karekin II viser et klart ønske om å fortsette dialogen med Den katolske kirke, langs de samme linjene som sin forgjenger», heter det i en erklæring fra Vatikanet. «Siden sitt valg har han uttrykt sitt ønske om å komme til Roma og møte paven».

Karekin II vil komme til Roma den 8. november og ha et privat møte med pave Johannes Paul II den 9. november. Under deres formelle liturgiske feiring vil paven høytidelig overrekke relikviene av den hellige Gregor Opplyseren (Illuminator), som brakte evangeliet til Armenia tidlig på 300-tallet. Relikviene, som har hvilt i katedralen i Napoli, vil bli plassert i en nye katedral for den apostolisk-armenske kirke i hovedstaden Jerevan, som er viet St. Gregor, til feiringen av 1700-årsjubileet for grunnleggelsen av kristendommen i Armenia.

Catholic World News 9. oktober 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
9. oktober 2000